joi, 16 iunie 2011

Sapun natural "RED & BROWN" si "AFRICAN MASK"

Sotul meu, a creat alte sapunuri din categoria “Art Soap”. 4 dintre acestea au aspect si compozitie similara dar, difera prin greutate – “Red & Brown” iar al cincelea, are un aspect inedit si l-am botezat “African Mask”. Sunt destinate pielii normale.







Compozitia sapunurilor “Red & Brown” este exclusiv din ingrediente vegetale: uleiuri saponificate de masline, palmier, cocos, decoct de foi de ceapa rosie, cacao, cafea, ulei de urzica si ulei esential de lavanda.

Urzica facilitează schimburile metabolice datorită nivelului mare de hormoni vegetali şi de minerale din compoziţia sa. Are de asemenea proprietati antiseptice. Uleiul de urzica este un macerat de frunze de urzica in ulei de masline, ulei ce nu afecteaza proprietatile specifice ale plantei ci, le conserva.

Uleiul esential de lavanda este printre cele mai apreciate arome ale aromaterapiei moderne - stimuleaza simturile si creierul.. Este unul din acele uleiuri care pot fi folosite direct pe piele, fara diluare. Este un antiseptic puternic, dar delicat totodata, benefic pentru toate tipurile de piele chiar si pt copii si femei insarcinate. Este folosit ca remediu efectiv pentru arsuri minore, arsuri provocate de soare si intepaturi de albina.

“African Mask” – are o aroma suava de scortisoara si cafea.
Contine exclusiv ingrediente vegetale: uleiuri saponificate de masline, palmier, cocos, cacao, cafea, ulei de urzica si ulei esential de scortisoara

Antioxidanţii din cacao si cafea completează gama de substanţe active (vitamine, minerale) ce vin să hrănească si sa revigoreze pielea. Au un puternic efect de eliminare a grasimii si a excesului de apa din tesuturi, diminuand astfel aspectul de coaja de portocala.

Uleiul esential de scortisoara pe lângă efectul antiinflamator pe care îl are asupra pielii,  ofera o placuta stare de relaxare.

Este sculptat manual (unicat) si cantareste 80g.

miercuri, 8 iunie 2011

Sapun natural "PINK ROSES"




A venit vara, anotimpul superbelor flori, trandafirii. Ador aceste flori cu parfumul lor imbatator motiv pentru care, am incercat sa transpunem suavul miros si in sapun.
A luat astfel nastere un sapun emolient si hidratant destinat pielii uscate.
In compozitia sa am folosit ulei de petale de trandafir - petale de trandafir macerate in ulei de masline timp de 3 saptamani si pulbere fina din petale de trandafir uscate.

Conţine exclusiv ingrediente vegetale: uleiuri saponificate de masline, palmier, cocos, ulei de petale de trandafir, boboci si petale de trandafir, ulei esential de portocala, rozmarin si menta (amestecul celor 3 uleiuri esentiale au dat nastere unei suave arome de trandafir).

Uleiul din petale de trandafir are proprietati regeneratoare, tonifiante si afrodisiace.

Uleiul esential de portocale are un efect relaxant, dar este mai degraba inaltator, si energizant decat sedativ. Mirosul sau placut este benefic in stres, tensiune nervoasa, dureri de cap, oboseala. Opreste dezvoltarea bacteriilor la nivelul pielii, are  proprietati antiinflamatorii, antiseptice si are rol calmant

Uleiul esential de rozmarin este folosit în tratamentul celulitei şi este ideal pentru tenul acneic sau gras, redând fermitatea pielii.

Uleiul esential de menta are proprietati medii antiseptice si de tonifiere. Mirosul sau inaltator stimuleaza spiritual si va elibereaza mintea de surmenaj si oboseala. Este utilizat in tratarea dermatitelor si durerilor musculare. Are un efect răcoritor asupra pielii, hrăneşte pielea ternă, conferindu-i luminozitate.

Fiecare bucată este tăiată manual şi cântăreşte 100 +-5g
Sapunul poate fi folosit incepand cu data de 30 iunie.

joi, 2 iunie 2011

Deodorant natural si sare de baie efervescenta

Desi pasiunea noastra handmade ramane in continuare crearea sapunurilor naturale, de ceva timp ne-am documentat si am creat alte 2 produse destinate rasfatului si ingrijirii pielii. Unul dintre acestea este deodorantul natural iar celalalt este sarea de baie efervescenta.
Ambele produse se gasesc in magazinul de pe site-ul breslo.


Am conceput un deodorant solid 100% natural, fara parabeni, aluminiu si arome sintetice, ce hidrateaza si are un parfum proaspat, discret, dat de uleiul esential din compozitie.
Dupa cum stim, transpiratia este un fenomen natural foarte util prin care, se mentine o temperatura constanta in organism. Nu este indicat sa blocam porii la nivelul axilei cu un antiperspirant ci, sa actionam asupra bacteriilor de la nivelul pielii,impiedicand inmultirea acestora si neutralizand astfel mirosul neplacut.

Ingredientele acestui deodorant sunt: unt de cacao, ulei de cocos, bicarbonat de sodiu, amidon, ceara de albine si ulei esential de pin
Untul de cacao si uleiul de cocos au rol hidratant si emolient, hranind si catifeland pielea.
Bicarbonatul de sodiu este un ingredient important deoarece nu opreste eliminarea transpiratiei dar neutralizeaza bacteriile de la nivelul pielii.
Amidonul absoarbe umezeala si pastreaza mirosul uleiurilor esentiale
Ceara de albine - leaga bine compozitia si o face usor de intins
Uleiul esential de pin are de asemenea eficienta antibacteriana si, ofera deodorantului un miros delicat si racoritor

Aplicarea deodorantului se face prin tamponarea axilei de cateva ori cu stick-ul, cantitatea adaptandu-se in functie de necesitati.


Greutatea neta a stick-ului este 85g.



Atunci cand te simti coplesita de stres si oboseala sau cand simti ca ai nevoie de o binemeritata sedinta spa, solutia este mai simpla si mai comoda decat ti-ai imagina: o baie relaxanta, in liniste sau pe ritmuri suave, in lumina difuza a lumanarilor...si ingredientul secret - sarea de baie efervescenta.

Sarurile de baie sunt folosite in scopuri terapeutice, pentru calmarea durerilor, in tulburarile circulatiei periferice, si eliminarea stresului...pana si gandurile ni le pun in ordine. Foarte important este timpul petrecut in cada, care trebuie sa fie de cel putin 20 de minute, pentru a permite esentelor sa-si faca efectul.

Mirosul de conifere este relaxant pentru sistemul nervos si este un tonifiant respirator.

Ingredientele folosite sunt 100% naturale: sare de salina, bicarbonat de sodiu, sare de lamaie si ulei esential de pin.


Sarea de baie cantareste 230 g.