sâmbătă, 30 martie 2013

Ziua cremelor naturale

Astazi a fost o zi dedicata cremelor naturale.

Am avut de pregatit 3 creme de corp (2 creme "chocolate" si una cu ulei de cafea) pentru 2 cliente, o crema de zi pentru una din prietenele mele si o crema de noapte pentru mine insami. O zi cu adevarat plina.
Compozitiile acestor creme sunt urmatoarele.

Crema "chocolate" - unt de shea, unt de cacao dark, nerafinat , unt de cocos, ulei de samburi de struguri, ulei de masline, ulei de nuca, ulei de germeni de grau, extract CO2 de seminte de zmeura, extract CO2 de morcov si ulei esential de lavanda
Crema cu ulei de cafea - unt de shea ,unt de cacao dark, unt de cocos, ulei de cafea, ulei de samburi de struguri, ulei de germeni de grau, extract CO2 din seminte de zmeura, extract CO2 de morcov, ulei esential de scortisoara si de grapefruit, vitamina E.


Crema naturala de zi - ulei de jojoba, ulei de rosa mosqueta, apa de trandafiri, gel aloe vera, colagen vegetal, acid hialuronic, coenzima Q10 , emulsifiant vegetal, vitamina E, ulei esential de ylang-ylang.



Crema naturala de noapte - unt de shea organic, nerafinat, ulei de macadamia BIO - presat la rece, ulei de migdale dulci BIO - presat la rece, ulei din samburi de caise BIO - presat la rece, ulei de avocado BIO - presat la rece, vitamina A, vitamina E, ulei esential de lavanda


Sa aveti un weekend relaxant!

joi, 28 martie 2013

Sapun natural - Flori de lavanda

Am avut foarte multe cereri pentru sapunul - Flori de lavanda - asa ca, ne-am conformat si l-am reeditat dar, intr-o forma noua atat din punct de vedere al compozitiei cat si al design-ului. In acest sapun am folosit unt de shea, un ingredient nelipsit in tratamentele cosmetice naturale din întreaga lume. Rezultatul - un sapun extrem de cremos si hidratant


Compozitie - uleiuri saponificate de masline, palmier, cocos, ulei de galbenele, unt de shea, pigment mineral cosmetic, flori de lavanda si ulei esential de lavanda.








Untul de shea - contine cantitati mari de vitamina A, E si F naturale. Vitaminele A si E protejeaza eficient pielea de razele ultraviolete si de efectele lor nocive - cum ar fi imbatranirea prematura a pielii. Utilizarea constanta a produselor bogate in vitamina E va reduce liniile fine si ridurile si va ajuta la diminuarea semnelor vizibile lasate pe piele de acnee. Este extrem de bun pentru pielea uscata sau imbatranita dar si pentru persoanele ce sufera de afectiuni dermatologice - acnee, eczeme, dermatite si chiar psoriazis. Este un unt extrem de bogat in substante nesaponificabile (pana la 11%) de aceea este excelent pentru a fi folosit la fabricarea sapunului
Uleiul de galbenele este recomandat ingrijirii tenului sensibil, hipersensibil, cu roseata sau cuperozic pentru proprietatile calmante, de catifelare si tonifiere.
Uleiul esential de lavanda este printre cele mai apreciate arome ale aromaterapiei moderne - stimuleaza simturile si creierul.. Este unul din acele uleiuri care pot fi folosite direct pe piele, fara diluare. Este un antiseptic puternic, dar delicat totodata benefic pentru toate tipurile de piele.

Un sapun fin, calmant, destinat pielii normale si uscate, extrem de bland, cu un parfum inconfundabil de lavanda. Este menit sa aduca un strop de confort si satisfactie pentru a uita tensiunile, ori a savura in intimitate satisfactiile unei zile pline.

sâmbătă, 23 martie 2013

Sampon solid

In urma cu cateva zile am reeditat samponul solid la cererea clientilor multumiti de acest produs.

Asa cum v-am mai spus, acest şampon solid reprezinta rezultatul unui amestec de plante şi uleiuri deosebite ce se armonizează într-un tratament natural pentru păr. Plantele si uleiurile folosite hidratează şi hrănesc firele de păr si redau strălucirea naturala a acestora. Dupa folosire, parul capata volum si o stralucire aparte.

Compozitie: uleiuri saponificate de masline, palmier, cocos, mult ulei de ricin, argila verde, decoct de urzici, pelin, musetel si galbenele, ulei de galbenele si musetel, ulei esential de rozmarin, tea tree si ylang-ylang.









Decoctul de urzica, pelin, musetel si galbenele – antiinflamator, antibacterian si antimicotic - asigura un aspect lucios firului de par.
Uleiul de ricin – hraneste si hidrateaza scalpul, stimuleaza cresterea parului. In plus, asigura o spuma luxurianta
Uleiul de galbenele - efect dovedit antibacteriian, antifungic, calmant, antiinflamator si cicatrizant.
Uleiul de musetel - are proprietăţi antiinflamatoare, antiseptice, dezinfectante şi cicatrizante.
Argila verde - regenereaza si revitalizeaza scalpul - reduce excesul de sebum.
Amestecul celor 3 uleiuri esentiale de rozmarin, tea-tree si ylang-ylang dau un miros proaspat, inviorator.
Uleiul esential de rozmarin oferă strălucire părului, îl întăreşte şi reglează sebumul la nivelul scalpului. Este, de altfel, cel care oferă şamponului solid mirosul specific. Alte proprietăţi ale uleiului esenţial de rozmarin: antiseptic, fungicid, tonic, cicatrizant şi revitalizant capilar. Ameliorează de asemenea mătreaţa şi scalpul iritat.
Uleiul esential de tea-tree este un adevarat dezinfectant pentru piele, este neiritant si cu rezultate excelente in combaterea matretii
Uleiul esential de ylang-ylang este cunoscut ca un bun tonifiant pentru piele cu rezultate remarcabile in ingrijirea scalpului si a parului deteriorat. Are un parfum minunat.

Se foloseşte la fel ca un şampon. Se udă părul cu apă caldă şi se săpuneşte, masând atât pielea capului, cât şi părul pe toată lungimea lui până se obţine o spumă suficientă. Se limpezeste cu apă din abundenţă.
In final, clatirea parului trebuie facuta cu apa si otet (la 1 litru de apa se adauga 2-3 linguri otet). Astfel se va regla Ph-ul scalpului, se va indeparta orice urma de sampon iar parul va fi sanatos si stralucitor. Mirosul uşor de oţet dispare imediat după ce se usucă părul.

sâmbătă, 16 martie 2013

CONCURS - castiga un set de ingrijire pentru corpul tau



Zilele acestea se implinesc 2 ani de cand au prins viata produsele noastre handmade,  prilej numai bun sa sarbatorim alaturi de voi acest eveniment, printr-un concurs dragut si o oferta speciala dedicata tuturor participantilor.


Premiile, sunt 2 seturi de ingrijire pentru corp formate din 2 sapunuri naturale, un unt de corp si un ulei de cocos.


Primul set contine: sapunurile naturale “Aloe vera”, Lufa”, unt de corp “Chocolate – body butter” (recipient de 50 ml) si ulei de cocos (60 ml)


Al doilea set contine: sapunurile naturale “Aloe vera”, “Menta si trandafiri”, unt de corp cu ulei de cafea (recipient de 50 ml) si ulei de cocos (60ml)


Regulamentul concursului este urmatorul:


             1.  Sa dati Like paginii de facebook Nature & Beauty (butonul se gaseste in partea dreapta putin mai sus)

             2.  Sa dati Like acestei postari pe blog (butonul se gaseste la sfarsitul postarii)

             3.  Sa dati Share (Distribuie) la postarea cu concursul de pe facebook

             4.  Sa lasati un comentariu pe blog la aceasta postare in care sa ne spuneti numele vostru pe facebook (asa putem verifica daca sunteti fani ai paginii Nature & Beauty) si ce set de ingrijire ati dori sa castigati.
Pentru a introduce comentariul, daca nu aveti cont Google,  bifati Nume/Adresa URL, este suficient sa completati doar numele,   dupa care apasati butonul "Publicati-va comentariul"
     
      Vor fi 2 castigatori alesi prin tragere la sorti cu random.org
     
      Oferta speciala dedicata tuturor participantilor la concurs - daca veti plasa o comanda de minim 60 lei in luna aprilie, veti beneficia de 10% reducere  la valoarea comenzii si un sapun cadou la alegere.


Perioada de desfasurare a concursului 16 – 31 martie.

Castigatorii vor fi anuntati pe data de 2 aprilie pe blog si pe facebook


Va astept cu drag inscrierile! Multa bafta! :)



duminică, 10 martie 2013

Sapun cu menta si petale de trandafiri

In acest weekend am reeditat un sapun extrem de fin si emolient.

Compozitie: uleiuri saponificate de masline, cocos, palmier, oxid de zinc, pudra de orez, pudra de cacao, miere, ulei esential de menta iar pe deasupra petale parfumate de trandafir . Miroase senzational! Mirosul de menta in combinatie cu parfumul imbietor de trandafiri este extraordinar!









O duminica cat mai placuta va doresc!


Un cadou superb!

Ador trandafirii! Sunt superbi, sunt irezistibili! Sunt florile sufletului meu!


vineri, 8 martie 2013

Uleiul/untul de cocos


In aceasta postare am sa va povestesc despre unul din ingredientele de baza ale produselor noastre si anume – uleiul de cocos. Este un aliat de nadejde al sanatatii noastre cu beneficii uimitoare pe care,  fiecare dintre noi ar trebui sa le cunoasca. 
Se obtine prin presarea la rece a fructului nucii de cocos.

Uleiul de cocos are 2 stari de agregare in functie de temperatura la care se afla:

              Sub 20 grade C este solid, de culoare alba

              Peste 24 grade C este lichid, incolor

Este un ulei foarte stabil care, datorita continutului de grasimi saturate, se oxideaza mai greu.

Este folosit cu succes atat in alimentatie cat si in industria cosmetica.


Este unul dintre cele mai hranitoare ingrediente naturale pentru par si piele.



Ajuta la cresterea sanatoasa a firului de par, ii confera stralucire acestuia, previne matreata si stimuleaza regenerarea capilara. Din acest motiv, majoritatea balsamurilor de par contin ulei de cocos. In magazinul nostru gasiti balsamul de par aici.


Pentru indepartarea matretii va recomand sa aplicati inainte de spalarea parului urmatoarea masca handmade:

2 linguri ulei de cocos

1 lingura ulei de ricin

Amestecul de uleiuri se aplica pe scalp si apoi pe lungimea intregului fir de par. Se acopera parul cu o casca de dus si apoi se infasoara un prosop in jurul capului. Uleiurile se tin pe par max 2 ore dupa care se samponeaza. Dupa spalat, veti descoperi un par matasos si stralucitor si un scalp perfect sanatos.


Uleiul de cocos este un ingredient extrem de hidratant pentru piele – ofera hidratare de durata si uniformizeaza structura pielii. Datorita structurii moleculare speciale, uleiul este absorbit rapid de piele, lasand-o moale si catifelata. In magazinul nostru gasiti 2 creme de corp ce contin acest produs, aici si aici.

Se poate folosi cu succes dupa epilare – se aplica cateva picaturi de ulei pe zonele epilate si se maseaza bine. Se va obtine o piele catifelata si stralucitoare.

Este extrem de benefic masajul cu cateva picaturi de ulei pe mainile uscate si aspre – dupa cateva ore de lucru in gradina. De asemenea  este eficient pentru vanatai – accelereaza procesul de vindecare prin repararea tesuturilor deteriorate.



Aplicat regulat pe unghii le reda stralucirea, elasticitatea si rezistenta la rupere si exfoliere. Un balsam extrem de benefic pentru unghii, cuticule si calcaie gasiti aici.

In caz de zgarieturi sau intepaturi insecte se aplica local ulei de cocos si acestea se vindeca mai rapid. De asemenea se poate aplica pe pielea inrosita dupa plaja si pe pielea delicata a copiilor



Sintetizand, putem enumera urmatoarele proprietati si recomandari ale acestui ulei benefic:

                            Hidratant

                            Emolient

                            Catifelant

                            Penetrant

                            Nutritiv

                            Revitalizant



Ca si recomandari:

                           Piele uscata, deshidratata, crapata, aspra

                           Aplicatii pe piele dupa expunerea la soare

                           Ingrijire si protectie capilara




Compozitia untului de cocos este urmatoarea: acid lauric, acid caprylic, acid capric, oleic, myristic, stearic, vitamina A, E, minerale – ce-i confera proprietati antioxidante, antimicrobiene, antifungice si antibacteriene

Caracteristici:
- Hidrateaza, protejeaza si revitalizeaza pielea uscata si deshidratata,; o adevarata desfatare pentru tenul matur si uscat
- Imbunatateste elasticitatea pielii
- Calmeaza pielea inrosita dupa expunerea la soare si dupa o sedinta de epilat pielea devenind instant catifelata
- Reda stralucirea, elasticitatea si rezistenta la rupere si exfoliere a unghiilor.
- Vindeca rapid zgarieturi sau intepaturi insecte.
- Ajuta la cresterea sanatoasa a firului de par, ii confera stralucire acestuia, previne si vindeca matreata si stimuleaza regenerarea capilara
- Hidrateaza si calmeaza zonele cu piele iritata a bebelusilor
- Se absoarbe usor, pielea capatand un luciu satinat


Cantitate: - 150 ml - 8 lei
                     - 250 ml - 11 lei
                     - 350 ml - 15 lei
                     - 500 ml - 20 lei


Untul de cocos este nehidrogenat si dezodorizat.

Tara de provenienta – Malaezia

Sa aveti un weekend senin si relaxant!

8 Martie

LA MULTI ANI, doamnelor si domnisoarelor!

Sa aveti o primavara frumoasa,  presarata cu cat mai multe zile senine!


duminică, 3 martie 2013

A venit primavara!

Primele semne ale primaverii in gradina noastra.






Sa aveti o zi superba!