sâmbătă, 25 mai 2013

O zi de sambata dedicata cosmeticelor handmade

In ultima vreme, zilele de sambata (si nu numai ) sunt dedicate cosmeticelor handmade. Imi face o deosebita placere sa "mesteresc" noi cosmeticale si, cum cei apropiati mie stiu asta, imi lanseaza extrem de des noi provocari. Spre exemplu, ma documentez sa fac unei cunostinte un after shave.
Si pe langa provocarile noi, trebuie sa onorez si comenzile prietenilor si clientilor (de fapt, si pe acestia din urma ii pot numi prieteni) referitoare la produsele aflate in magazin.
Imaginile de mai jos sunt roadele muncii acestei zile:
- un balsam de par, o crema de gomaj (prietenele mele o apreciaza extrem de mult), o crema antirid pentru ochi - cu acid hialuronic vegetal si o crema cu protectie solara.



Si nu in ultimul rand, am taiat  o noua sarja a sapunului anticelulitic cu cafea - si acesta, extrem de apreciat.



O zi minunata in continuare! :)

miercuri, 22 mai 2013

Apa de trandafiri de Damasc

Este vremea trandafirilor de Damasc - aceste flori minunate cu un parfum imbatator.
Au un loc de cinste in curtea noastra si, an de an ne bucuram de petalele lor parfumate.



Apa florala este un produs secundar realizat in procesul de obtinere a uleiurilor esentiale. Ea provine din distilarea florilor – vaporii de apa traverseaza planta dupa care sunt recondensati.
Hidrolatul din petalele trandafirului de Damasc din gradina noastra a fost obtinut ca si produs principal fara separarea uleiurilor esentiale ce contin elementele pretioase ale trandafirului.

Expertii in frumusete considera apa de trandafiri un ingredient extraordinar cu multiple beneficii pentru piele. Este o sursa extraordinara de antioxidanti ce ajuta la regenerarea tesutului cutanat. Are rolul de a improspata, calma si echilibra tenul.


Caracteristici ale apei florale de trandafiri:
- Are proprietati astringente, tonifiante, regenerante, calmante si hidratante
- Ajuta la mentinerea supletii tenului
- Reda prospetimea si stralucirea tenului obosit
- Echilibreaza PH-ul pielii si ajuta la procesul de regenerare.

Se pulverizeaza pe ten, gat si decolteu dupa demachiere atat dimineata cat si seara – este un toner excelent - ajuta la inchiderea porilor.

Va invit sa beneficiati de proprietatile sale deosebite.

O seara minunata!

miercuri, 15 mai 2013

CONCURS - pe pagina de facebook

A venit vremea unui nou concurs!
Acesta este urmat de o oferta dedicata tuturor participantilor.




Premiul consta in urmatoarele produse:
- 2 sapunurile naturale – un sampon solid pentru firul de par cu tendinte de uscare si sapunul “lufa” un sapun energizant si revigorant cu un puternic efect exfoliant si un miros racoritor de menta
- o sare de baie efervescenta “Relax” ce asigura o baie relaxanta si detensionanta, garantat
- 100 ml ulei (unt) de cocos ce asigura pielii beneficii multiple

Ca sa va inscrieti in concurs trebuie sa parcurgeti urmatorii pasi:
1. Sa dati LIKE paginii de facebook Nature & Beauty https://www.facebook.com/pages/Nature-Beauty/218987571461300?ref=ts&fref=ts
2. Sa distribuiti aceasta postare in propria cronologie pe contul dvs de facebook
3. Sa lasati un comentariu pe pagina de facebook la aceasta postare, in care sa va declarati participarea.

Castigatorul va fi ales cu Random.org
Oferta speciala dedicata tuturor participantilor la concurs - daca veti plasa o comanda de minim 60 lei in luna iunie, veti beneficia de 10% reducere la valoarea comenzii, un sapun cadou la alegere si participarea la tombola lunara cu premii care se organizeaza pe blog

Perioada de desfasurare a concursului 15 – 31 mai.
Castigatorul va fi anuntat pe data de 1 iunie, seara - pe pagina de facebook.



Va astept cu drag inscrierile! Multa bafta! 

marți, 14 mai 2013

Masti naturale cu efect de intinerire

Banuiesc ca fiecare dintre noi, femeile, avem un anume ritual de curatare si intretinere a tenului.
Aplicarea unei masti de ten este unul din pasii obligatorii ai acestui ritual – pas in care tenul se revitalizeaza si isi recapata luminozitatea si prospetimea. 



Pasii ritualului sus amintit sunt:
- Demachierea – cu un lapte demachiant sau cu un ulei vegetal (samburi de caise, jojoba, samburi de struguri) urmata de spalarea tenului cu un sapun natural emolient
- La 3 zile (pentru un ten gras) sau 6 zile se recomanda o exfoliere (astfel se indeparteaza celule moarte de la suprafata pielii) cu o crema de gomaj
- Deschiderea porilor – printr-un dus prelungit sau baie de abur
- Aplicarea unei masti naturale care este lasata sa actioneze cam 20 min, dupa care este spalat tenul cu un tifon curat si apa calduta – limpezirea finala facandu-se cu apa rece. Masca nu se aplica in zona ochilor si pe buze.

Idei pentru crearea unei masti naturale sunt o multitudine. Voi prezenta cateva tipuri de masti pe baza de fructe care, au un efect de intinerire vizibil.

1. Masca de capsuni – ca tot se apropie sezonul capsunilor
Se iau 2 capsuni cat mai coapte, se paseaza putin dupa care se maseaza tenul cu acel piure. Se lasa pe ten sa actioneze 15- 20 min. Au efect de intinerire a pielii, de improspatare – decoloreaza petele inestetice de pe ten.
2. Masca de banane - 1-2 linguri de banana se zdrobesc si se amesteca cu o lingura branza de vaci si un galbenus de ou. Mineralele din banana amelioreaza microcirculatia de la nivelul pielii.
3. Masca de caise – se zdrobeste pulpa de la o caisa bine coapta si se amesteca cu o lingura de iaurt. Caisele sunt foarte bogate in vitamina A, care asigura mentinerea tineretii si frumusetii pielii
4. Masca de morcovi – se amesteca o lingura suc de morcov cu o lingura de branza de vaci si suc de lamaie. Masca hraneste si tonifica pielea, ajutand la micsorarea porilor. Petele de varsta sunt atenuate daca se foloseste aceasta masca iar la final se clateste cu lapte.
5. Masca de piersica - se striveste pulpa unei piersice bine coapte intr-un recipient de portelan, se adauga 1-2 linguri iaurt iar masca obtinuta se intinde pe fata, gat si decolteu. Este o masca de intinerire plina de vitamine, indicata pentru toate tipurile de ten.
6. Masca de mar - se da pe razatoare un mar si se stoarce sucul printr-un tifon. Se amesteca sucul cu o lingura de iaurt (sau o lingurita de miere) si se obtine o masca ideala pentru revigorarea tenului. Marul strange porii, infrumuseteaza pielea si inlatura impuritatile. Pentru un ten acneic se recomanda masarea tenulu cu o felie de mar – cel putin de 2 ori pe zi
7. Masca de pepene galben - se amesteca 2 linguri de miez zemos de pepene galben cu o lingura de suc de lamaie si se aplica pe orice tip de ten.
8. Masca de castravete - Se amesteca o lingura de suc proaspat de castravete, cu o lingurita de smantana si un albus de ou batut spuma. Este recomandata cu predilectie tenului gras
9. Masca de argila – are efect de curatare si intinerire. 2 lingurite de argila amestecate cu 1 lingurita iaurt sau cu sucurile fructelor sus amintite.

Cum spuneam la inceputul acestei postari, mastile nu se aplica in regiunea ochilor. Pentru aceasta zona sensibila putem aplica in fiecare seara miere simpla- astfel se previn si se atenueaza ridurile.

sursa: kudika.ro

duminică, 12 mai 2013

Florile din curtea noastra....

Imi sunt atat de dragi incat, nu am cuvinte sa povestesc.
Pot doar sa-i multumesc inca o data sotulului meu pe aceasta cale, ca le ingrijeste cu sarg si sa postez imaginile lor superbe aici. 


























Va doresc o seara minunata!

sâmbătă, 11 mai 2013

Creme naturale - runda 2

Dupa cum v-am spus aseara, in aceasta dupa amiaza am reinceput maratonul "cremuistic" si am pregatit urmatoarele produse:


Fonduri de ten - extrem de hidratante, pentru tenuri uscate - unt de shea, ulei de samburi de struguri, emulsifiant Olivem 1000, oxid de zinc, pudra de orez, pigmenti minerali , apa plata, cateva picaturi ulei esential de lavanda si ylang-ylang, conservant vegetal



Crema naturala de zi - pentru un ten uscat - ulei de migdale dulci, ulei de samburi de caise,  apa de trandafiri, alantoina, pudra de laptisor de matca, extract CO2 din seminte de zmeura, ulei esential de lavanda, emulsifiant Olivem 1000, vitamina E, conservant vegetal.



Creme de gomaj - hidrolat de tei, emulsifiant de origine vegetala (Olivem 1000), guma xanthan, alantoina, pudra din seminte de capsuni,  ulei essential de litsea cubeba, conservant vegetal.


Si cu astea fiind zise, am incheiat "cremuiala" pe aceasta zi.
Va doresc o seara frumoasa si vesela!

vineri, 10 mai 2013

Crema naturala cu protectie solara

In acest sezon, crema naturala cu protectie solara difera putin in privinta ingredientelor de cea a anului trecut.

Compozitia acesteia este urmatoarea: unt de shea, unt de cacao, ulei de cocos, ulei de susan, ulei de catina, oxid de zinc, pigment cosmetic (maron si galben), ceara de albine, ulei esential de lavanda.
Fara pigment cosmetic functia de protectie a cremei ramane aceeasi dar, aplicata pe piele va lasa un strat alb destul de inestetic datorita oxidului de zinc.
Mai multe informatii legate de protectia solara gasiti aici



S-aveti o vara frumoasa si sa va bronzati intr-un mod sanatos!

O saptamana dedicata cremelor

Am avut o saptamana plina. Timpul meu liber (cateva ceasuri dupa lunga zi de job) a fost exclusiv dedicat cremelor. Nu zic ca nu a fost placut - aceasta activitate este o reala placere pentru mine - ma deconecteaza si imi creaza satisfactii. Deci, in aceasta saptamana am avut suficiente oportunitati sa ma deconectez :)
Aceste creme nu le fac decat la comanda tocmai pentru ca produsul finit sa intre in posesia clientului cat mai proaspat cu putinta. De asemenea, cremele sunt create si personalizate in functie de cerintele tenului persoanei in cauza. Si in aceasta saptamana, cerintele au tot venit....


Si aceste creme nu sunt tot ce am de pregatit. Mai am maine o runda. Dar, sa le prezint pe acestea mai intai..

2 creme antiimbatranire - particularizate pentru 2 tenuri sensibile, cu pete si o intoleranta vadita la razele soarelui - cu ulei de jojoba BIO, ulei de rosa mosqueta, ulei de argan BIO, ulei din seminte de catina, ulei de macadamia BIO, apa de trandafiri, gel de aloe vera, colagen vegetal, acid hialuronic, coenzima Q10, extract CO2 de rodie, extract CO2 de trandafir salbatic, vitamina E, ulei esential de lavanda si ylang-ylang


2 creme contur ochi - ulei de argan BIO, ulei de primula serii, ulei de rosa mosqueta, ulei monoi de Tahiti, apa de albastrele, acid hialuronic vegetal, cafeina vegetala, extract CO2 de rodie, extract CO2 de trandafir salbatic, vitamina E.


3 creme - de noapte ("no wrinkles"), de maini si un balsam pentru unghii, cuticule si calcaie


2 creme - de corp cu ulei de cafea si una de protectie solara (in curand o voi repune pe site)


2 deodorante cu pudra de alaun si uleiuri esentiale antibacteriene


Si 2 geluri exfoliante de corp - cu ulei de cafea, infuzie concentrata de cafea, cafea, extract de iedera, cafeina, pudra xanthan, ulei esential de scortisoara si portocale.


Maine seara, va prezint ultima parte din acest maraton "cremuistic" :)
O seara superba s-aveti!

luni, 6 mai 2013

O plimbare pe dealurile argesene

In aceste zile libere, am avut privilegiul sa ma relaxez pe meleagurile mele de bastina.
Amintirile copilariei mi-au invadat sufletul cu fiecare pas strabatut de-a lungul si de-a latul acestor pajisti si campii.