Aplicarea unei masti de ten este unul din pasii obligatorii ai acestui ritual – pas in care tenul se revitalizeaza si isi recapata luminozitatea si prospetimea.
Pasii ritualului sus amintit sunt:
- Demachierea – cu un lapte demachiant sau cu un ulei vegetal (samburi de caise, jojoba, samburi de struguri) urmata de spalarea tenului cu un sapun natural emolient
- La 3 zile (pentru un ten gras) sau 6 zile se recomanda o exfoliere (astfel se indeparteaza celule moarte de la suprafata pielii) cu o crema de gomaj
- Deschiderea porilor – printr-un dus prelungit sau baie de abur
- Aplicarea unei masti naturale care este lasata sa actioneze cam 20 min, dupa care este spalat tenul cu un tifon curat si apa calduta – limpezirea finala facandu-se cu apa rece. Masca nu se aplica in zona ochilor si pe buze.
Idei pentru crearea unei masti naturale sunt o multitudine. Voi prezenta cateva tipuri de masti pe baza de fructe care, au un efect de intinerire vizibil.
1. Masca de capsuni – ca tot se apropie sezonul capsunilor
Se iau 2 capsuni cat mai coapte, se paseaza putin dupa care se maseaza tenul cu acel piure. Se lasa pe ten sa actioneze 15- 20 min. Au efect de intinerire a pielii, de improspatare – decoloreaza petele inestetice de pe ten.
2. Masca de banane - 1-2 linguri de banana se zdrobesc si se amesteca cu o lingura branza de vaci si un galbenus de ou. Mineralele din banana amelioreaza microcirculatia de la nivelul pielii.
3. Masca de caise – se zdrobeste pulpa de la o caisa bine coapta si se amesteca cu o lingura de iaurt. Caisele sunt foarte bogate in vitamina A, care asigura mentinerea tineretii si frumusetii pielii
4. Masca de morcovi – se amesteca o lingura suc de morcov cu o lingura de branza de vaci si suc de lamaie. Masca hraneste si tonifica pielea, ajutand la micsorarea porilor. Petele de varsta sunt atenuate daca se foloseste aceasta masca iar la final se clateste cu lapte.
5. Masca de piersica - se striveste pulpa unei piersice bine coapte intr-un recipient de portelan, se adauga 1-2 linguri iaurt iar masca obtinuta se intinde pe fata, gat si decolteu. Este o masca de intinerire plina de vitamine, indicata pentru toate tipurile de ten.
6. Masca de mar - se da pe razatoare un mar si se stoarce sucul printr-un tifon. Se amesteca sucul cu o lingura de iaurt (sau o lingurita de miere) si se obtine o masca ideala pentru revigorarea tenului. Marul strange porii, infrumuseteaza pielea si inlatura impuritatile. Pentru un ten acneic se recomanda masarea tenulu cu o felie de mar – cel putin de 2 ori pe zi
7. Masca de pepene galben - se amesteca 2 linguri de miez zemos de pepene galben cu o lingura de suc de lamaie si se aplica pe orice tip de ten.
8. Masca de castravete - Se amesteca o lingura de suc proaspat de castravete, cu o lingurita de smantana si un albus de ou batut spuma. Este recomandata cu predilectie tenului gras
9. Masca de argila – are efect de curatare si intinerire. 2 lingurite de argila amestecate cu 1 lingurita iaurt sau cu sucurile fructelor sus amintite.
Cum spuneam la inceputul acestei postari, mastile nu se aplica in regiunea ochilor. Pentru aceasta zona sensibila putem aplica in fiecare seara miere simpla- astfel se previn si se atenueaza ridurile.
sursa: kudika.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu