duminică, 14 august 2011

Sapun natural "Aloe vera"

   Si iata design-ul sapunului cu aloe: o combinatie intre un aspect delicat si o compozitie de exceptie.
 Dar mai intai va prezint “victima” inaintea “sacrificiului”pe altarul frumusetii. Desigur este vorba de un “sacrificiu” partial...

 
 Cu o seara inainte ne-am petrecut placut un timp facand schite in creion viitorului sapun; cunoscandu-i culoarea finala in principiu nu tocmai atragatoare, posibilitatile de “estetizare” erau destul de limitate. Am decis asupra unui design minimalist in care sa simbolizam chiar esenta acestui sapun aparte – o frunza stilizata de aloe.
Din sapun preparat anterior, colorat cu cacao sotul meu a “ cioplit “ trunchiul viitoarei frunze de aloe ce urma sa apara in sectiune. O data terminata acesta faza migaloasa ne-am dedicat sapunului propriu-zis.

 
Fiind produse perisabile am fost nevoiti sa lucram foarte repede. Frunzele au fost transformate in gel care a inlocuit integral apa distilata din retetele uzuale.Fiind presati de timp in mod inevitabil am aplelat la cei doi asistenti ai nostri, care daca nu sunt struniti si coordonati corespunzator manifesta o oarece ostilitate reciproca ...pe care vi-i prezentam mai jos. Oricum cel mic este mult mai familiarizat cu tehnica obtinerii sapunului, el petrecandu-si iarna pe sub mobilierul bucatariei fiind imbalsamat de mirosurile persistente ale uleiurilor esentiale de lavanda, rozmarin, scortioara,etc...ale sapunurilor ce se uscau....dar se pare ca i-au priit; a iesit din hibernare zglobiu si flamand.Pentru a aduce un plus de calitate am adaugat in final ulei de galbenele si ulei de musetel.
Compozitie: ulei de masline, de cocos, de palmier, gel de aloe, cacao, ulei de musetel, ulei de galbenele, ulei esential de lavanda si rozmarin.

Si iata ce-a  iesit!

Fiecare bucată este tăiată manual şi cântăreşte 105 +-5g
Sapunul poate fi folosit incepand cu data de 8 septembrie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu