luni, 14 noiembrie 2011

Alte produse homemade

Ce am mai mesterit si nu v-am aratat….

De multa vreme cremele homemade erau pe lista de asteptare si… intr-un final, le-a venit randul.

Prima crema realizata a fost o crema pentru ten, de noapte. Ingredientele folosite au fost: unt de shea, ulei de macadamia, ulei de migdale dulci, ulei de samburi de caise, ulei de avocado, vitamina A uleioasa, vitamina E si ulei esential de lavanda. A iesit o bunatate de crema. Desi am tenul gras, o folosesc cu brio si sunt foarte multumita. Nu incarca porii si tenul devine extrem de fin. Singura particularitate a acestei crème - se maseaza pe fata umeda. Cu exceptia mea, prima beneficiara a a crèmei a fost una din prietenele mele, Mirela care, si ea la randul ei s-a declarat incantata de caracteristicile cremei. Au urmat apoi doua colege care, si ele s-au declarat multumite de produs. Da, chiar este o bunatate de crema.



Alt tip de crema creata – este cea de corp si maini. Ca si ingredient am folosit: unt de cocos, ulei de migdale dulci, ulei de samburi de caise , glicerina vegetala, vitamina E si ulei esential de lavanda. Dupa baie am testat-o si, pielea mea s-a declarat super multumita.


Si la final, am lasat piesa de rezistenta : samponul solid care, ca si imagine n-arata deloc apetisant dar, va asigur ca este un super sampon. L-am creat doar pentru consumul propriu de aceea n-am dat mare importanta design-ului. Ingredientele folosite sunt: ulei de masline, palmier, cocos, ulei de ricin, decoct de urzici si ceai negru (in locul apei distillate), fructe de catina, ulei de catina, ulei de musetel, ulei de avocado (pus la trace), ulei esential de portocala si rozmarin. Dupa spalare buclele mele capata un volum teribil si o stralucire aparte. Un sampon beton cu miros demential! :)


Ce mai am in plan sa fac: balsam de par homemade. Acum, dupa spalarea cu samponul solid ma limpezesc pe par cu un amestec de 10/1 de apa/otet. Reteta de balsam pe care vreau s-o incerc este: o sticla de ulei de ricin, doua linguri de ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie, o jumatate de sticluta de vitamina A (se procura de la farmacie) si doua fiole de vitamina E (sau 30 de capsule sparte daca nu gasiti fiole). Se adauga dupa preferinta cinci picaturi de ulei esential (de lavanda, portocala, rozmarin). Amestecul realizat este recomandat a se pune intr-un recipient spray si a se utilize dupa fiecare spalare pe parul ud. Se mai recomada a nu se pulveriza mai mult de trei pufuri pentru intregul par, iar daca aveti parul scurt doua pufuri sunt suficiente. Faciliteaza cresterea si regenerarea parului, inhiband degradarea acestuia si aparitia firelor despicate. Saptamana aceasta am in plan sa fac si sa testez acest balsam. Dupa utilizare revin cu impresii.

Toate aceste produse le-am creat doar pentru mine si cei apropiati mie. Nu intentionez sa le comercializez decat daca voi avea cereri in acest sens.

Sa aveti o saptamana excelenta!

2 comentarii:

  1. M-ar interesa cantitatea ingredientelor si modul de realizare al samponului solid. Oare ai putea sa ma ajuti? Multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tehnica de realizare a sapunului natural (si implicit a samponului solid) nu este chiar atat de simpla precum pare la prima vedere. Este necesara o informare temeinica care, nu se poate capata dintr-un comentariu pe blog. Iti pot recomanda o carte insa - ce mi-a indrumat si mie pasii in aceasta lume a sapunurilor handmade. Acceseaza urmatorul link si ...spor la invatat. In aceasta carte sunt o sumedenie de retete testate deci, vei gasi si raspunsul la intrebarea ta.

      http://sapunnatural.wordpress.com/sapun-natural-ghid-practic/

      Ștergere