sâmbătă, 23 februarie 2013

Masca pentru ten - spirulina si vitamina C

Tenul nostru are nevoie de o ingrijire speciala pentru a fi luminos si radiant. Si cum un ritual de ingrijire nu este complet fara aplicarea unei masti pentru ten, va prezint urmatoarea combinatie de ingrediente naturale care au proprietatea de a forma o adevarata masca purificatoare.


Compozitie: spirulina, argila verde Montmorillonite, pudra de amla, vitamina C, pudra de orez, faina de secara si ulei esential de lavanda si ylang-ylang

Caracteristici:
Argila verde Montmorillonite are proprietati calmante, cicatrizante si purifiante. Ajuta la eliminarea surplusului de sebum si a impuritatilor, datorita puterii sale absorbante.

Spirulina – o planta acvatica extrem de mica, folosita ca si activ cosmetic datorita proprietatilor sale extrem de benefice pentru piele – stimuleaza refacerea tesuturilor, elimina toxinele din piele, imbunatateste elasticitatea pielii, netezeste ridurile.

Pudra de amla - obtinuta din fructul de amla, cunoscut si sub numele de coacaze indian - contine o mare cantitate de vitamina C - vitaminizanta, astringenta, antiage, purifianta, confera pielii fermitate

Vitamina C – activ cosmetic antioxidant ce previne imbatranirea cutanata, formarea ridurilor stimuland sinteza de collagen. Amelioreaza pielea afectata de acnee, cuperoza, inhiba sinteza de melanina -amelioreaza pigmentatia pielii, conferindu-i luminozitate

Pudra de orez este un ingredient vegetal cu rol catifelant si absorbant - absoarbe bine sebumul

Faina de secara – absoarbe excesul de sebum si functioneaza ca un veritabil hidratant. Curata, hidrateaza si protejeaza tenul, echilibrand nivelul corespunzator al PH-ului.

Masca este recomandat a se aplica dupa o exfoliere a tenului (in magazin gasiti –crema de gomaj naturala), pentru ca substantele nutritive din masca sa fie absorbite mult mai usor. Se amesteca o lingurita de pulbere cu o lingurita de iaurt si o jumatate de lingurita de miere pana se obtine o pasta de consistenta smantanii si se aplica pe ten. Se lasa sa actioneze 10-15 min dupa care se indeparteaza cu apa calduta cu ajutorul unui tifon curat. La final se aplica o crema foarte hidratanta (in magazin gasiti – crema naturala “no wrinkles”).
Se aplica de 2 ori pe saptamana

Pudra se livreaza intr-o punguta cu inchidere ziplock care, la randul ei se afla intr-o punga de hartie pentru protejarea continutului de lumina. Recomand pastrarea produsului in aceasta forma intrucat vitamina C este destul de instabila si incepe sa se oxideze in cantact cu aerul si lumina.

Cantitate: 60 g suficienta pentru 10-12 aplicari - 20 lei

Incercati aceasta masca SPA si bucurati-va de luminozitatea si finetea tenului obtinut!

2 comentarii:

  1. Argila verde Montmorillonite este unul din produsele mele preferate. Dupa ce am folosit-o am ramas placut impresionat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iar combinatia dintre argila verde Montmorillonite, spirulina si vitamina C este extraordinara - rezultatul fiind un ten luminos si catifelat

    RăspundețiȘtergere