marți, 14 februarie 2012

Tratamente homemade pentru ingrijirea mainilor

Ne aflam in plina iarna. Desi asteptam din tot sufletul primavara, mai avem inca de infruntat zile aspre si geroase de iarna. In aceasta perioada, pielea mainlor este mai uscata, mai aspra si parca se deshidrateaza din ce in mai tare. Va propun cateva tratamente naturiste homemade pentru ingrijirea mainilor, in sezonul rece

Ulei de maini homemade – pentru hidratare intensa - se foloseste pentru toata suprafata manii, inclusiv pentru unghii pe care le hidratareaza foarte bine.
Mod de preparare:Aveti nevoie de un recipient gol ramas de la un alt ulei de masaj sau de par de aproximativ 200 ml. Veti amesteca: patru linguri de ulei de masline extravirgin, o jumatate de sticluta de vitamina A uleioasa, 5 fiole de vitamina E sau spargeti 30 de capsule de vitamina E, zeama de la o jumatate de lamaie.
Amestecati bine si apoi puneti o cantitate mica in podul palmei si frecati mainile, astfel incat sa intindeti uleiul pe toata suprafata acestora. Amestecul uleios hidrateaza intens si unghiile. Va recomand ca pielea mainilor sa fie umeda – absorbtia uleiului in piele va fi mult mai rapida. Uleiul de maini este recomandat a fi folosit in fiecare seara inainte de culcare dupa curatarea atenta a mainilor.

Masca energizanta homemade pentru maini - preparata din fructe care vitaminizeaza pielea, dar si din uleiuri care regenereaza pielea. Uleiurile au mai multe roluri:
- refac structurile celulare care sunt formate tot din molecule grase;
- inmoaie stratul superficial refacand zonele cu piele aspra si ingrosata;
- formeaza deasupra pielii o pelicula uleioasa foarte subtire care impiedica vaporarea apei si mentine astfel hidratarea pielii.
Mod de preparare:Se amesteca intr-un bol mic sau o ceasca o jumatate de lingura de ulei de masline, 10 picaturi de zeama de lamaie, o felie de portocala deja pisata cu tot cu suc si o jumatate de lingura de iaurt gras sau smantana.
Se amesteca bine si se aplica pe pielea mainilor, pe dosul palmelor, in strat gros, lasand masca energizanta sa actioneze jumatate de ora Masca energizanta este indicata de doua ori pe saptamana seara.

Crema de maini homemade pentru uz zilnic -
cu proprietati variate de hidratare, hranire, emoliere, refacerea elasticitatii pentru pielea mainilor.
Mod de preparare:Aveti nevoie de un recipient gol pentru crema de maini, mai mare, de proximativ 100 ml. Se vor amesteca urmatoarele ingrediente:
- jumatate de recipient cu ulei de cocos sau ulei de palmier (are consistenta solida);
- doua linguri de ulei de masline;
- zeama de la o jumatate de lamaie mica;
- jumatate de sticluta de vitamina A uleioasa;
- 5 fiole de vitamina E sau 60 de pastile de vitaina E sparte;
- 10 picaturi de ulei esential din ce aroma doriti: iasomie, magnolie, lavanda etc.

Se amesteca bine si se obtine o crema care este recomandat sa fie pastrata la frigider. Perioada de valabilitate este de aproximativ 6 luni, cu conditia ca recipientul ales sa nu permita trecerea luminii. Crema se intinde de asemenea, pe pielea umeda. V-o recomand cu incredere, este excelenta!

sursa: kudika.ro

2 comentarii:

  1. Foarte bine ma impac cu crema de fata. Am scapat de grija pielii uscate.
    Si sapunul cu castravete, pt. perioada cand mai apare cate un cos rebel isi face foarte bine treaba.
    Sapunul cu musetel, pe de alta parte, lasa o piele catifelata si ma face sa uit de grija altei creme pt. corp.
    Sunt foare multumtita de aceste produse.
    Bravo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos pentru aprecieri!
      Va mai asteptam in magazinul nostru.

      Ștergere