miercuri, 8 iunie 2011

Sapun natural "PINK ROSES"




A venit vara, anotimpul superbelor flori, trandafirii. Ador aceste flori cu parfumul lor imbatator motiv pentru care, am incercat sa transpunem suavul miros si in sapun.
A luat astfel nastere un sapun emolient si hidratant destinat pielii uscate.
In compozitia sa am folosit ulei de petale de trandafir - petale de trandafir macerate in ulei de masline timp de 3 saptamani si pulbere fina din petale de trandafir uscate.

Conţine exclusiv ingrediente vegetale: uleiuri saponificate de masline, palmier, cocos, ulei de petale de trandafir, boboci si petale de trandafir, ulei esential de portocala, rozmarin si menta (amestecul celor 3 uleiuri esentiale au dat nastere unei suave arome de trandafir).

Uleiul din petale de trandafir are proprietati regeneratoare, tonifiante si afrodisiace.

Uleiul esential de portocale are un efect relaxant, dar este mai degraba inaltator, si energizant decat sedativ. Mirosul sau placut este benefic in stres, tensiune nervoasa, dureri de cap, oboseala. Opreste dezvoltarea bacteriilor la nivelul pielii, are  proprietati antiinflamatorii, antiseptice si are rol calmant

Uleiul esential de rozmarin este folosit în tratamentul celulitei şi este ideal pentru tenul acneic sau gras, redând fermitatea pielii.

Uleiul esential de menta are proprietati medii antiseptice si de tonifiere. Mirosul sau inaltator stimuleaza spiritual si va elibereaza mintea de surmenaj si oboseala. Este utilizat in tratarea dermatitelor si durerilor musculare. Are un efect răcoritor asupra pielii, hrăneşte pielea ternă, conferindu-i luminozitate.

Fiecare bucată este tăiată manual şi cântăreşte 100 +-5g
Sapunul poate fi folosit incepand cu data de 30 iunie.

2 comentarii: