vineri, 8 martie 2013

Uleiul de cocos


In aceasta postare am sa va povestesc despre unul din ingredientele de baza ale produselor noastre si anume – uleiul de cocos. Este un aliat de nadejde al sanatatii noastre cu beneficii uimitoare pe care,  fiecare dintre noi ar trebui sa le cunoasca.

Uleiul de cocos are 2 stari de agregare in functie de temperatura la care se afla:

              Sub 20 grade C este solid, de culoare alba

              Peste 24 grade C este lichid, incolor

Este un ulei foarte stabil care, datorita continutului de grasimi saturate, se oxideaza mai greu.

Este folosit cu succes atat in alimentatie cat si in industria cosmetica.


Este unul dintre cele mai hranitoare ingrediente naturale pentru par si piele.



Ajuta la cresterea sanatoasa a firului de par, ii confera stralucire acestuia, previne matreata si stimuleaza regenerarea capilara. Din acest motiv, majoritatea balsamurilor de par contin ulei de cocos. In magazinul nostru gasiti balsamul de par aici.


Pentru indepartarea matretii va recomand sa aplicati inainte de spalarea parului urmatoarea masca handmade:

2 linguri ulei de cocos

1 lingura ulei de ricin

Amestecul de uleiuri se aplica pe scalp si apoi pe lungimea intregului fir de par. Se acopera parul cu o casca de dus si apoi se infasoara un prosop in jurul capului. Uleiurile se tin pe par max 2 ore dupa care se samponeaza. Dupa spalat, veti descoperi un par matasos si stralucitor si un scalp perfect sanatos.


Uleiul de cocos este un ingredient extrem de hidratant pentru piele – ofera hidratare de durata si uniformizeaza structura pielii. Datorita structurii moleculare speciale, uleiul este absorbit rapid de piele, lasand-o moale si catifelata. In magazinul nostru gasiti 2 creme de corp ce contin acest produs, aici si aici.

Se poate folosi cu succes dupa epilare – se aplica cateva picaturi de ulei pe zonele epilate si se maseaza bine. Se va obtine o piele catifelata si stralucitoare.

Este extrem de benefic masajul cu cateva picaturi de ulei pe mainile uscate si aspre – dupa cateva ore de lucru in gradina. De asemenea  este eficient pentru vanatai – accelereaza procesul de vindecare prin repararea tesuturilor deteriorate.



Aplicat regulat pe unghii le reda stralucirea, elasticitatea si rezistenta la rupere si exfoliere. Un balsam extrem de benefic pentru unghii, cuticule si calcaie gasiti aici.

In caz de zgarieturi sau intepaturi insecte se aplica local ulei de cocos si acestea se vindeca mai rapid. De asemenea se poate aplica pe pielea inrosita dupa plaja si pe pielea delicata a copiilor



Sintetizand, putem enumera urmatoarele proprietati si recomandari ale acestui ulei benefic:

                            Hidratant

                            Emolient

                            Catifelant

                            Penetrant

                            Nutritiv

                            Revitalizant



Ca si recomandari:

                           Piele uscata, deshidratata, crapata, aspra

                           Aplicatii pe piele dupa expunerea la soare

                           Ingrijire si protectie capilara



Il puteti gasi in magazin aici

Sa aveti un weekend senin si relaxant!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu