luni, 22 aprilie 2013

Sapunuri noi

Intrucat era necesar sa refacem stocul de sapunuri, am lucrat ceva in ultima perioada.
Am creat 4 tipuri de sapunuri - 2 emoliente pe care le-am botezat: "galbenele, catina si suc de morcovi", "musetel si galbenele" unul super emolient absolut neiritant, calmant, hidratant, numai bun pentru baia de seara a bebelusilor- fara uleiuri esentiale al carui nume este simplu - "miere" si unul cu efect exfoliant si anticelulitic datorat zatului de cafea din compozitie si uleiului esential de scortisoara - foarte bun pentru un masaj ferm in zonele cu problemeLa primele 2 tipuri, pe langa uleiuri clasice de masline, cocos si palmier am introdus 3 uleiuri noi – porumb, rapita si arahide. Ca si caracteristici si beneficii ale acestor uleiuri, pot mentiona.

Uleiul de porumb reprezinta o sursa importanta de acizi grasi esentali omega 3 si omega 6. Are un conţinut ridicat de acizi linoleic si oleic si este  bogat în vitamina E. Datorita continutului mare de vitamina E, uleiul de porumb este un antioxidant care contribuie la incetinirea procesului de imbatranire al organismului

Uleiul de rapita contine vitamina E, aceasta fiind un antioxidant natural al carui rol este protejarea pielii de efectele daunatoare ale radicalilor liberi cauzati in principal de poluare. Alaturi de vitamina E, in componenta uleiului de rapita este prezenta si vitamina K; ambele ii ofera pielii luminozitate si stralucire. Contintul sau ridicat in acii grasi esentali il face sa fie eficient in prevenirea deshidratarii pielii, o ingrijeste si o catifeleaza. Utilizat ca ingredient al sapunurilor, face spuma acestora mai matasoasa si are un efect extraordinar de hidratant asupra pielii.

Uleiul de arahide conţine o cantitate mare de vitamina E, vitamina A si acizi graşi nesaturaţi. Netezeşte in mod remarcabil pielea, hidratând şi catifelând în acelaşi timp.

„GALBENELE, CATINA SI SUC DE MORCOVI”

Compozitie: uleiuri saponificate de masline, palmier, cocos, porumb, rapita, arahide, unt shea, ulei de galbenele, ulei de catina, ulei esential de lavanda si ylang-ylang si flori maruntite de galbenele"MUSETEL SI GALBENELE"
Compozitie: uleiuri saponificate de masline, palmier, cocos, porumb, rapita, arahide, unt shea, ulei de galbenele, ulei de musetel, ulei esential de lavanda si flori maruntite de galbenele.
"MIERE"
Compozitie: uleiuri saponificate de masline, palmier, cocos, ulei de galbenele, unt shea, miere."ANTICELULITIC"
Compozitie: uleiuri saponificate de masline, palmier, cocos, infuzie concentrata de cafea, cafea macinata, miere, ulei esential de scortisoaraAcesta din urma, are un miros apetisant de cafea si scortisoara.

O saptamana excelenta va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu