joi, 17 martie 2011

Beneficiile uleiurilor vegetale

Uleiul de măsline (Olea Europaea) ajută la hidratarea pielii. Realizează un film subţire care împiedică pierderea umidităţii interne, lăsând în acelaşi timp pielea să respire. Spre deosebire de alte ingrediente ale cosmeticelor, nu blochează funcţiile naturale ale pielii. Are proprietati emoliente si antiinflamatoare. Este bogat in oxigen si reda delicatete pielii. Uleiul de masline in combinatie cu alte uleiuri este extrem de benefic pentru pielea uscata si ridata.

Uleiul de cocos (Cocos Nucifera)
contine trigliceride similare cu cele din sebumul natural al pielii. De asemenea conţine un grup de acizi graşi cu efect antiseptic, distrugând bacteriile, viruşii şi fungii care pot cauza infecţii ale pielii. Ajută la regenerarea pielii, încurajând desprinderea celulelor moarte de la suprafaţa acesteia. Uleiul de cocos este un ingredient esenţial şi natural de îngrijire a pielii, atenuează durerile musculare asociate cu sarcina. De asemenea, ajută la prevenirea îmbătrânirii pielii, prin menţinerea ţesutului conjunctiv puternic şi flexibil. Are efect hidratant, şi ajută la obţinerea unei spume pufoase şi abundente. Bogat in provitamina A si vitamina E care lupta impotriva imbatranirii celulelor pielii.

Uleiul de palmier (Elaeis Guineensis)
provine din fructele arborelui cu acelaşi nume.. Contine vitaminele A,C si E, foarte valoroase pentru produsele cosmetice utilizate in tratarea problemelor pielii.

Uleiul de floarea soarelui (Helianthus annuus) extras din seminte de floarea soarelui este foarte bogat in vitamina E, un antioxidant care revitalizeaza pielea si accelereaza vindecarea tesuturilor
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu