vineri, 18 martie 2011

Sapun natural "LAPTE SI GALBENELE"




Am creat un sapun natural cu incluziuni de flori de galbenele si un parfum calmant de menta. Este indicat pentru piele normala

Conţine exclusiv ingrediente vegetale: uleiuri saponificate de masline, cocos, palmier, infuzie din flori de galbenele preparata cu apa distilata, lapte de capra, flori de galbenele, paprika, ulei esential de menta.
 
Florile de galbenele sau Calendula Officinalis este o plantă cu proprietăţi deosebite, utilizată pentru hidratare, calmarea iritaţiilor pielii, pentru ameliorarea eczemelor si cicatrizarea pielii. Efect dovedit antibacteriian, antifungic, calmant, antiinflamator, cicatrizant.

Laptele de capra este un ingredient preferat in realizarea sapunurilor noastre. Pentru a beneficia de proprietatile sale intregrale, folosim doar lapte proaspat. Se stie ca laptele de capra prezinta beneficii multiple:
·        Reduce efectele neplacute ale sindromului premenstrual
·        Ajuta la regenerarea celulelor
·        Echilibreaza tensiunea arteriala si atenueaza durerile musculare si articulare
·        Protejeaza sistemul cardiovascular si previne atacul cerebral, infarctul si afectiunile inimii, stabilizand tensiunea arteriala.
Fireste, beneficiile sale se extind si asupra pielii, fiind folosit inca din cele mai vechi timpuri ca un excelent ingredient pentru cosmeticele naturale. Vitaminele A, B, C, E si coenzima Q10 prezente in lapte, au insusiri regenerante si de intinerire, luptand impotriva radicalilor liberi, iar vitamina B6 ajuta la formarea anticorpilor. Preluand proprietatile laptelui din care este obtinut, sapunul creat are  rol antibacterian, antiinflamator, antialergic si de regenerare.  Pentru momente de desfatare absoluta,  adaugati un litru de lapte de capra in care ati pus cateva picaturi de ulei esential de scortisoara,  la o cada de apa. Veti obtine o piele catifelata si matasoasa. Incercati!

Uleiul esential de menta are proprietati medii antiseptice si de tonifiere. Mirosul sau inaltator stimuleaza spiritual si va elibereaza mintea de surmenaj si oboseala. Este utilizat in tratarea dermatitelor si durerilor musculare. Are un efect răcoritor asupra pielii; hrăneşte pielea ternă, conferindu-i luminozitate

Fiecare bucată este tăiată manual şi cântăreşte aproximativ 100 +- 5g.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu